POPRVÉ ZAČALA JIHOMORAVSKÁ INLAJNOVÁ ZÁVODNÍ SEZÓNA NA BLANENSKU

Na vesnickém oválu v Ráječku... Rekordní kolo 50,2 s.
Blansko, Ráječko – 23. 4. 2015: Ježdění na bruslích, opatřených kolečky, původně hobby zábava rychlobruslařů, ale i mnoha cyklistů, atletů, hobíků, mládeže i dospělých, už bylo loni v čínském Nankingu sportem na OH mládeže. Po včerejší letošní jihomoravské závodnické premiéře, o kterou se postaral ve spolupráci s obecním úřadem nový klub mládeže (ledového i kolečkového rychlobruslení a cyklistiky) z Blanska na dosud „utajeném“ asfaltovém oválu v Ráječku na Blanensku, pokračují naši inlajnisté v závodění v neděli ve Veselí nad Mor. a 29. 4. v Brně…
Na jednoduchém asfaltovém okruhu V Ráječku u Blanska, vtipně nataženém kolem fotbalového hříště, začala ve středu oficiálně nová hlavní sezóna závodního inlajnového bruslení v Jihomoravském kraji. V neděli 26. 4. na ráječskou premiéru navážou závody pro veřejnost i registrované sportovce všech věkových kategorií ve Veselí nad Moravou. A 29. 4. začne seriál pravidelných středečních závodů, hodných pro začátečníky a mládež, ve sportovním parku v Brně – Komárově.
Veselští pořadatelé avizují, že pojedou naposledy na silnicích jejich města, protože ve Veselí už finišuje stavba nejnovějšího inlajnového stadiónu v České republice, na jihu Moravy prvního, který projde i homologací pro mezinárodní závody kolečkářské federace.
Z prvních výsledků inlajnové sezóny na jihu Moravy – „Spring Open Ráječko 2015“, pořadatel ASK Blansko Speedskating Moravský kras, okruh v Ráječku, 22. 4. 2015: dívky: 1. Martina Lusková (ZŠ Sloup) 50,2 s., 2. Petra Zhořová (ZŠ Černá Hora) 53,0 s., 3. Nikola Francová (ZŠ Doubravice n. Svit.) 59,4, 3. - hoši: 1. Jakub Liška (ZŠ Brno – Vinohrady) 54,9 s., 2. Lukáš Kašparec (ZŠ Černá Hora) 58,1,… Nový rekord oválu: Martina Lusková 50,2 s.
Sprinty: 1. Martina Lusková 4,5 s., 2. Petra Zhořová 4,9 s.,… - 1. Jakub Liška 5,1 s., 2. Lukáš Kašparec 5,7 s.,…

Zdroj: ASK SPEEDSKATING MORAVSKÝ KRAS, e-m.: rychlobrusleni-blansko@seznam.cz