Pozvánka na účast slavnostního otevření nové inline dráhy U Cementárny

Vážení bruslaři,
S potěšením vás zveme na slavnostní otevření nového inline areálu U Cementárny v Ostravě, ve kterém je vybudována dráha dlouhá 200 m (klopená, povrch VESMACO) a 400 m dlouhý silniční okruh.
Pokud budete mít zájem, můžete se zúčastnit i vy, slavnostní otevření je určeno pro každého fandu inline bruslení. Závodní program ve dvou blocích je určen pro vybrané závodníky, mezi které se můžete zapojit i vy, pokud se přihlásíte a budete vybráni ke startu mezi cca 25 závodníků (mužů společně s juniory). Exhibiční závod probíhá jako víceboj ve všech čtyřech disciplínách a vyhrává bruslař s nejnižším počtem bodů, tedy nejnižším součtem dosažených pořadí. V tomto závodě si budete moci změřit síly např. s Ondřejem Suchým, Matějem a Šimonem Pravdovými, Michalem Prokopem a dalšími reprezentanty.
Jelikož se tyto závody konají v rámci exhibice pro veřejnost, žádné startovné se neplatí. Rádi bychom vás tak přizvali k účasti k tomuto „exhibičnímu závodu“ a jako menší motivaci si pořadatelský tým připravil hodnotné ceny pro výherce a prize money v hodnotě 5000 Kč, které rozdělí mezi první tři závodníky. Pro přihlášení na tento exhibiční závod vás tedy prosíme o registraci zasláním e-mailem na adresu sandra.adamcova@trikam.cz, z přihlášených účastníků pak bude vybráno přibližně 20 – 25 bruslařů.

V sobotu 6. září startujeme slavnostním zahájením za účasti kamer ČT Sport s následujícím programem:
14.00 Zahájení - představení areálu, proslovy a uvítání hostů
14.30 – 15.10 První exhibiční závodní blok na dráze 200m (TRACK)
Závod: 300m sprint a na 10.000m bodovací závod
15.15 – 16.30 Dráhy k dispozici všem příchozím bruslařům (měřené kolo na čas, možné dětské závody, …)
16.30 – 17.10 Druhý exhibiční závodní blok na 400m silničním okruhu (ROAD)
Závod: 500m sprint (rozjížďky a finále) a na 5.000m
17.15 – 18.00 Opět dráhy k dispozici ostatním bruslařům + další doprovodný program
Protože se v tomto termínu ale bude konat Super bruslařský víkend, přijeďte do Ostravy už v pátek, protože nás čekají hned čtyři události v jednom víkendu! V pátek 5. září odstartuje poslední tradiční Večerní bruslení s názvem Ostrava na kolečkách, které se koná na Hlavní třídě v Ostravě - Porubě. V sobotu 6. 9. po skončení slavnostního otevření se všichni, kterým ještě zbyly síly, mohou přesunout do Opavy, kde od 19:00 začíná večerní jízda Blade Night s OC Breda. Na všechny příchozí čeká bohatým doprovodný program s exhibicemi a od 20:00 pak 13 km dlouhá jízda Opavou. No a v neděli 7. září bude Opava hostit druhý závod 10. ročníku nejznámějšího českého seriálu LifeInLine Tour 2014, který je určen pro bruslaře všech věkových i výkonnostních kategorií.

Těšíme se na vás!

Martin Plecitý
LifeInLine Team