WIC v Dijonu, Francie - 15.6.2014

Ve francouzském Dijonu se konal 3. závod světového poháru v in-line rychlobruslení. Czech National Team ve složení Ondřej Suchý, Michal Prokop, Matěj Pravda a Petr Hargaš vyrazil do boje o další body.Tým měl původně doplnit ještě Matěj Krupka, který se ale týden před odjezdem rozhodl zúčastnit domácího mistrovského šampionátu na silnici, který se konal v Praze Běchovicích.
V Dijonu se letos sešla největší elita jezdců v dosavadním průběh WIC, a tak bylo jasné, že vybojovat nějaké body nebude rozhodně nic snadného. Závod se od samého počátku rozjel ve velkém tempu a nástup stíhal nástup. Klukům se podařilo dodržet taktický plán a drželi se pospolu ,což se v průběhu závodu ukázalo jako klíčové. V jednom z nástupů vznikla ve zhruba 30ti členém balíku díra a kluci se ocitli v situaci, kdy bylo nutné tuto ztrátu smazat. Jako lídr týmu byl před závodem určen Ondřej Suchý a druhý důležitý člen pro celkové pořadí byl Michal Prokop. Obrovskou práci v té chvíli odvedl Matěj Pravda, který všechny své síly vrhl do smazání mezery a dotáhl Ondru s Michalem zpět do prvního balíku.Sám pak ztratil kontakt s první skupinou, kde se pokračovalo v maximálním tempu. V závěru se už i první balík natáhl a odpadl z něj Michal. Matěj, který pokračoval ve druhé skupince, jej dostihl a znova tahal až do cíle, kde mu přepustil lepší pozici.
Ondra dojel do cíle nakonec na 21.pozici, takže mu o jedno místo uteklo bodované umístění.Tak ho může těšit pouze skvělý čas 1:00:46 na maratonské trati a rychlostní průměr 41,5 km/h. Michal byl 28. s časem 1:02:56 a za ním 29. dojel Matěj. Petr Hargaš si zažil trochu smolný závod, když při jedné s četných kolizí s jinými závodníky mu z nohy upadl čip a v cíli nakonec nebyl započítán. I když Petr věděl, že čip ztratil a nebude tudíž klasifikován, tak závod celý absolvoval aspoň jako dobrý trénink.

Vítězem závodu se stal Francouz De Mallevoue Guillaume, druhé místo Swings Bart, třetí místo Guyader Yann

Martin Kuchař