Minisoustředění silniční reprezentace Brno 14. - 16.3. 2014

Před nadcházející bruslařskou sezónou byl sestaven silniční reprezentační tým, který tvoří senioři Matěj Pravda, Ondřej Suchý, Filip Adlt, Petr Hargaš, dále je doplněný o dva juniory Michala Prokopa a Šimona Pravdu. Reprezentační tým má v plánu mimo jiné se zúčastnit celého seriálu Germany Inline Cupu, jehož první závod se uskuteční již 30.3. v Berlíně.

Krátké soustředění v Brně bylo po zimní přípravě první příležitostí jak zjistit stupeň kondice každého jednotlivce v týmu a hlavně příležitostí ke stmelení kolektivu, který bude v závodech i mimo něj trávit více času pospolu. Brno bylo vybráno s ohledem na možnost využití haly na bruslení, která umožňuje bruslení i za nepříznivých klimatických podmínek. Vzhledem k pracovním a studijním povinnostem se soustředění nezúčastnili Petr Hargaš a Šimon Pravda, a tak měl trenér silniční části reprezentace Martin Kuchař se svým asistentem Pavlem Zajptem k dispozici dvě třetiny týmu.

V pátek v 16 hod se tým ubytoval v Brně a od 18 hod ho již čekala první část tentokrát suché přípravy v tělocvičně, která byla mimo jiné zaměřena na off skates cviky. V sobotu, kdy se již tak dlouho stabilní a hezké počasí začalo rapidně měnit, začínal dopolední trénink v 9 hod v nedalekém Olympia parku, kde jsme využili 900 m dlouhý ovál. V první části tréninku byl vítr i teplota ideální, ale s příchodem fronty začal vítr zesilovat (déšť se naštěstí nedostavil). Celá dopolední část dopadla k plné spokojenosti trenérů a snad i reprezentantů. Do půl hodiny po příjezdu z tréninku na ubytovnu se spustil déšť. Ten však již nemohl ovlivnit odpolední druhou fázi tréninku, který byl naplánován v hale. Od 15 hod po rozbruslení čekaly tým 2 desetikilometrové úseky ve středním tempu na sladění kroku, techniky zařazování do balíku a závěrečné vybruslení. V neděli vzhledem k počasí byla opět naplánována tělocvična, kde kromě off skates přibyly i cviky na posílení zádových a břišních svalů a závěrečný fotbálek, kterým jsme ukončili naše mini soustředění v Brně.

Trenéři byli po celou dobu spokojeni jak s přístupem reprezentantů k plnění úkolů, tak k dochvilnosti, která byla důležitá pro logistické přesuny na jednotlivá sportoviště. Je jasné,že týdenní soustředění by nám skýtalo více možností pro systematickou práci, ale i tak si myslíme, že za prodloužený víkend jsme udělali kus dobré práce.

S pozdravem sportu zdar a in-line bruslení zvlášť Martin Kuchař