LifeInLine Tour 2013 hostí popáté Ostrava

Druhý díl seriálu Inline pro život – LifeInLine Tour 2013 hostí popáté Ostrava. Světový Inline Cup startuje 14. června v Ostravě na Hlavní třídě, kde se tradičně setkávají světové špičky v inline bruslení. Generálním partnerem zůstává pojišťovna Kooperativa a zásadní novinkou letošního ročníku je oddělení svazem licencovaných závodních inline bruslařů a hobby jezdců. V každém městě také bude závodnímu dni předcházet Večerní Inline Party s hudebním autem a komentářem Pavla Cejnara podporovaný hlavním mediálním partnerem Evropou 2.

Snahou pořadatelského LifeInline Teamu je nabídnout vždy zejména místním hobby bruslařům přívětivé přátelské prostředí bez stresujících situací, kdy jsou předjížděni rychlými vláčky závodníků. „V posledních letech, kdy se kvalita závodních klubových jezdců stále lepšila, docházelo k odlivu hobby jezdců, kteří se obávali možných kolizních situací s rychlými závodníky při předjíždění. Zejména z bezpečnostních důvodů jsme se rozhodli pro dva závody na nejoblíbenější trati 10 km. Jeden bude určen výhradně pro nelicencované pohodové bruslaře, druhý bude mít charakter open – určen bude tedy pro závodníky z klubů i pro ty, kdo si s nimi chtějí změřit síly a nemají svazovou licenci,“ vysvětluje šéf pořadatelského týmu Martin Plecitý. Dopolední závod na 10 km bude určen i pro firemní a rodinné týmy.

Oddělené budou také dětské závody na tratích 1 km a 3 km, i zde pořadatel respektuje výrazné rozdíly mezi rychlostí klubových závodních bruslařů a malých hobby jezdců, kteří si chtějí vyzkoušet své první závody. K dispozici budou ve všech městech lektoři inline bruslení a půjčovna bruslí.

Dopolední program podniku Inline pro život – LifeInLine Tour 2013 budou vždy tvořit od 9 do 10 hodin volné bruslení, poté závody na 1 km, 3 km pro licencované závodníky a hobby dětské jezdce a 10 km pro nelicencované závodníky. Po vyhlášení dopoledních výsledků a volném bruslení v čase 12:30 – 13:30 hodin budou následovat open závody na 10 km a 33 km s vloženým závodem štafet (muž, žena plus dítě do 13 let). Nejdelší závody jsou oficiálním Světovým inline pohárem, ve kterém budou muži a ženy rozděleni do dvou závodů.

Novinkou letošního ročníku budou i Večerní Inline Party (VIP) vždy v předvečer závodního dne, které jsou otevřeny pro každého milovníka inline bruslí. „Inspirovaly nás Opava a především loňská Ostrava, kde na večerním ježdění v předvečer závodního dne na Hlavní třídě bruslilo rekordních téměř 2000 bruslařů,“ říká Martin Plecitý, šéf LifeInLine Teamu. Součástí VIP budou i doprovodné soutěže o ceny.