Úspěšná česká reprezentace na ME Masters v Dijonu

Velký úspěch zaznamenala česká výprava na letošním Mistrovství Evropy Masters v inline maratonu ve francouzském Dijonu. Celkem se závodů zúčastnili čtyři závodníci z České republiky, z nichž se hned dva umístili v prestižní Top desítce ve své kategorii.

V závodě kategorie M30-39 dosáhl výborného umístění zástupce Winjay ISC Praha Marek Handl, který ve své evropské premiéře závod dokončil na celkovém 9. místě. Předvedl společně s dánským závodníkem pokus o únik. Byl velmi aktivní a držel krok a tempo ve skupině kde se bojovalo o stříbro a bronz. Zlato bylo rozhodnuto hned ze začátku kdy ujel favorit Esnault a jel sólo výkonem pro zlato. Marek tedy odvedl parádní kus práce a reprezentoval velmi úspěšně. Druhý český zástupce Pavel Zajpt v této kategorii dojel na celkovém 25. místě. Oproti loňskému 34.místu na stejné trati to znamená výrazné zlepšení. Pavel se část závodu držel mezi závodníky jako Pawelec a Glasbrener, což bylo ukazatelem toho, že se pohybuje na slušné pozici.

Další člen týmu Martin Kuchař dosáhl svého nejlepšího umístění v rámci Mistrovství Evropy když vybojoval v kategorii M40-49 celkové 8. místo za čas (01:10:28.018). Martin byl velmi aktivní, ale opět byl na celý boj sám. Němci ani Španělé mu nepomohli, takže se jel závod pod režií Francie. Chtěli bychom zmínit také výkon Sergeje Tarasova (jel za Rusko), který vybojoval celkové 12. místo za čas (01:10:32.832). Sergej jel na hranici a až možná za hranicí možností, jeho výkon byl vidět na každém jeho kroku. Sergej má ohromné zkušenosti a v České republice se věnuje zejména práci s mládeží. Vítězem kategorie M40-49 se stal francouzský reprezentant Frédéric Techer, který zvítězil v čase (01:09:58.051).

Jediný zástupce České republiky v kategorii M50-59 Milan Jeřábek nenavázal na svoje čtvrté místo z loňského roku a v závěrečném finiši získal 16. místo. Držel se v první skupině v boji o zlato až do předposlední zatáčky. Rozhodně i on podal výkon hoden reprezentační úrovně ve své kategorii. Vítězem kategorie M50-59 se stal španělský zástupce Andres De Regil Amor.

Vynikajícího úspěchu dosáhla také slovenská reprezentantka Barbora Bakošová, kdy při své premiéře na masters získala titul více-mistryně Evropy. Dokonce jí potkal pád na trati, ale to skoro celý její první balík. Čelo jí však neujelo a poprala se pak o vynikající výsledek.

Více informací a výsledky: http://www.rollermarathondijon.com/