Ondřej Suchý triumfoval i v dešti v Brně

V Brně se konal v neděli 7. října doplňkový šestý závod Českého poháru spolu se slavnostním vyhlášením seriálu Inline pro život – LifeInLine Tour 2012. Celá akce proběhla v areálu brněnského výstaviště, kde právě probíhal mezinárodní sportovní veletrh Sportlife.
Tento závod potvrdil suverenitu Ondřeje Suchého (BZK Praha) v letošní sezoně. I když měl celkové prvenství v ČP jisté již před brněnským závodem, sólově si dojel pro již čtvrtou zlatou medaili.

Mezi ženami patří Český pohár Kateřině Novotné (KSB Benátky nad Jizerou), která již letos zcela přesedlala na led a v Brně nestartovala. Při její neúčasti získala sólovou jízdou prvenství Nicol Hlůšková (TJ Žďár nad Sázavou).
V Brně na Výstavišti se uskutečnil kompletní program Inline pro život – LifeInLine Tour v kulise vytrvalého deště a v rámci veletrhu Sport Life.
V půlmaratonu jezdci na členité trati v prudkém dešti dlouho vyčkávali, co udělají soupeři, až po polovině závodu odskočila pětičlenná skupina, v níž nechyběl Suchý. Ten v osmém okruhu zastoupil, a když zvýšil náskok na dostatečnou úroveň, již jen kontroloval svoji pozici s ohledem na vlastní nachlazení.

Mezi ženami potvrzovala, že to na mokrém povrchu a v zatáčkách dobře umí Nicol Hlůšková, která si dojela pro vítězství v naprosté pohodě.
„Vítězství nebylo jednoduché vzhledem k dešti i mé nemoci. Na mokré trati jsem chtěl ujet, obával jsem se možné kolize při hromadném spurtu,“ uvedl vítěz brněnského závodu i celého seriálu Českého poháru Ondřej Suchý.

„Až na počasí se akce povedla. Škoda, v sobotu bylo v Brně 25 stupňů a slunečná obloha. Úmyslně jsme závod uspořádali v Brně v rámci veletrhu Sport Life, abychom inline bruslení přiblížili široké sportovní veřejnosti. To se povedlo, viděli jsme pěkné závody bez úrazů, sám jsem si zajel trať 10 km. Český pohár měl letos dobrou úroveň, jen Ondra Suchý dominoval až příliš výrazně, ostatní jezdci by si možná měli trochu sáhnout do svědomí. Mezi ženami je suverenita Kateřiny Novotné dána tím, že je jedinou profesionálkou (byť v short tracku) a výkonnostně zcela jinde než ostatní závodnice,“ uvedl předseda Českého svazu kolečkového bruslení Michal Hrazdíra.

Záznam ze závodů v Brně bude vysílán na ČT4 sport v pondělí 15.10.2012 v 19.05 hod.

Výsledky půlmaraton celkově:

Přílohy: