Evropský pohár v dráhovém rychlobruslení 2012 a český úspěch

V druhém ročníku prestižního Evropského poháru v inline rychlobruslení na dráze dosáhli naši reprezentanti významných úspěchů. O víkendu 6. - 7. října 2012 se ve finálovém závodě v kryté hale v německém Geisingenu rozhodovalo o konečném pořadí na dlouhých i krátkých tratích. I když o vítězích již bylo před finále rozhodnuto, na dalších pozicích se pořadí měnilo.

Foto z finálového závodu zde: http://svetkolecek.cz/fotogalerie?action=list_pics&aid=164055182988_4396...

Naši reprezentanti Matěj Krupka a Matěj Pravda (oba KSBM Praha), kteří před necelým měsícem reprezentovali ČR i na Mistrovství světa v Itálii, byli shodně před finálovým závodem na devátých pozicích – M. Pravda na sprintech a M. Krupka na dlouhých tratích.
Nakonec se dobrými výkony (a po náročném počítání bodů před každým závodem) dokázali dostat na výborné čtvrté (M. Krupka), resp. páté (M. Pravda) místo v celkovém hodnocení. Že jde o opravdu prestižní umístění dokazuje, že medaile (a prizemoney) přijeli do Německa předat hlavní představitelé Evropské federace kolečkového bruslení v čele s odstupujícím předsedou p. U. Urbinatim i novou předsedkyní I. Otten a dalšími členy předsednictva.

Další info zde: http://svetkolecek.cz/reportaze-z-inline-akci/6241-evropsky-pohar-2012-c...

Ludmila Krupková