Ostrava Speedskating Kriterium zrušeno

Bohužel jsme museli přistoupit k velmi nepříjemnému kroku - zrušení letošního OSK 2020- MČR. Okolnosti posledních dnů nám neumožňují uspořádat závody MČR. Před současnou situací již nemůžeme zavírat oči.

Jsme dlouholetými pořadateli mnoha in-line rychlobruslařských závodů, mnoha MČR, i závodů EEC. Náš tým tvoří mnoho zkušených lidí. V dané situaci však musíme respektovat jejich možnosti. Řadě z nich již není umožněno např. zaměstnavateli vystavovat se riziku nákazy. Bez nich ale nelze závody tohoto rozsahu udělat. To je jeden z důvodů.

Dalším důvodem je i na základě dosud došlých přihlášek mnohem nižší účast závodníků. Navíc za poslední cca 2-3 dny je vidět, že už i mezi bruslaři je dost takových, kteří musí nastoupit do karantény. A tato situace se může ještě zhoršovat. Za těchto podmínek by tedy boj o mistrovské tituly byl již pod hranicí prestiže MČR.

Proto jsme se i po konzultaci s předsedou ČSKB rozhodli letošní dráhové MČR v Ostravě zrušit. Nelze již prodlužovat i vzhledem k nasmlouvaným službám stav nejistoty.

Doufáme, že nastalou situaci pochopíte.

Budeme se snažit vám všem - a především závodníkům -nabídnout v roce 2021 stejně kvalitní závody, jejich termín sdělíme co nejdříve a budeme si všichni držet palce, abychom příští rok nemuseli řešit podobná dilemata.