Na 1.místě zdraví

Zpráva o posunutí MS v Kolumbii a LOH v Tokiu už proletěla internetem. To už asi všichni víte. Letošní rok, co se týká závodů, je značně nejistý (alespoň první polovina roku). Zdraví každého z nás je na prvním místě. Budeme muset vyřešit otázky kolem přípravy reprezentace, kolem kvalifikačních závodů, kolem všeho.
Vše je čerstvé a přeci jen máme všichni důležitější povinnosti, k sobě, ke svým blízkým a i ke svému okolí, kdy se musíme všichni chovat zodpovědně.
Letošní sezóna má novou prioritu a to je boj s koronavirusem. Je skoro jasné, že původně plánované Mistrovství ČR v polovině června nebude možné odjet a aktuálně odkládáme i letošní sérii ČP. Výhledově je před námi závěr poháru v září, ale i tento posunutý termín není jistý. Priorita je jinde a tou je zdraví. V současné době i tak pracujeme na pokračování projektů, které lze připravovat i z domova a s novinkami vás brzy seznámíme.
Díky, že se snažíte vytvářet tréninková videa, že se snažíte komunikovat mezi sebou a že se snažíte doma v provizorních podmínkách alespoň částečně připravovat na budoucí závody. Je super, jak se umíte zabavit a přejeme vám, ať všem nadšení vydrží.
Mám velké obavy, že až tato situace skončí, budeme mít všichni velké problémy cokoliv uspořádat, protože naše ekonomika bude mít asi úplně jiné starosti, než dávat sponzorské nebo jakékoliv peníze do sportu nebo sportovišť. Ano, i rozjeté projekty sportovišť dostanou určitě velkou trhlinu a budeme muset začít úplně znovu. Taková je bohužel doba.
Prosím vás všechny, dodržujte všechna vládní nařízení (karanténa, roušky, apod.) je to jediná cesta jak tento stav udržet a co nejdříve ukončit.
Děkuji
Mějte se všichni pokud možno dobře a držme si palce, vše bude zase dobré.

Martin Máčel
předseda ČSKB
prezident ČUKS