Kooperativa LifeInLine Tour Praha ovládli Novotná a Suchý

Na start půlmaratonu Českého poháru se postavilo 151 bruslařů, na které v horkém počasí čekalo 21 880 m v osmi okruzích. Po opatrném úvodním kole, kdy v rozmezí 10 sekund projelo otočkou padesát jezdců, se ve druhém okruhu odpoutalo 25 jezdců. Ve třetím okruhu zaútočila trojice Gorecki, Kudělásek, Suchý a vytvořila si sedmisekundový náskok před skupinkou pronásledovatelů. Ve čtvrtém okruhu měla trojice náskok již 26 sekund, za nimi jezdila skupina ve složení Novák, Kovář, Pospíšilík, Ptáčník, Němeček, Zajpt, Pražma, Lochman, Hargaš, jedinou ženou ve skupině byla olympionička Novotná. V pátém okruhu zaútočil ostře Suchý a rázem měl náskok 38 sekund na dvojici Kudělásek, Gorecki, další skupinka ztrácela již 43 sekund.Suchý zvýšil svůj náskok v šestém okruhu na 50 sekund, když jeho dva pronásledovatelé byli sjeti pěticí Novák, Pospíšilík, Kuchař, Novotná a Ptáčník. Do posledního okruhu vjížděl Suchý s luxusním náskokem 58 sekund před sedmičlennou skupinou a v pohodě si vychutnal cílovou rovinku. Připsal si tak druhé vítězství v letošní Tour. Ve spurtu skupiny na celkově sedmém místě dojela nejrychlejší žena dne, Kateřina Novotná. Vítězný Ondřej Suchý jel průměrnou rychlostí 35,05 km/h, u Kateřiny Novotné se hodnota zastavila na 34,17 km/h.

Hlasy vítězů:
Kateřina Novotná: „Byl to můj první půlmaraton v sezoně a chvílemi jsem si to i vytrpěla. Jsem ráda, že jsem v absolutním pořadí v první desítce, v cílové rovince mi už na lepší spurt nezbývaly síly. Kluci jeli výborně a já jsem dala do toho všechno, abych s nimi vydržela co nejdéle. Byl to krásný závod. Škoda jen, že mě nepotrápily víc holky, s kluky je to něco jiného, bez taktizování. V plánu teď mám objet i závody Inline pro život – LifeInLine Tour v Táboře, Ostravě a Opavě.“

Ondřej Suchý: „Druhé vítězství v řadě v Tour mě těší. Bylo moc teplo, to nemám rád. Byli jsme domluveni s týmovým kolegou Alešem Goreckim, že to utrhneme, a plán se nám podařilo naplnit. Když jsem pak za to vzal, Gorecki s Kuděláskem nezareagovali a tak jsem jel sólově.“

Výsledky půlmaratonu Českého poháru:

Muži: 1. Suchý (BZK Praha) 37:27,435, 2. Richard Kudělásek (Bruslárna.cz) 38:20,518, 3. Aleš Gorecki (BZK Praha) 38:22,274, 4. Tomáš Ptáčník (Powerslide) 38:22,440, 5. Martin Kuchař (Winjay ISC Praha) 38:23,713.

Ženy: 1. Kateřina Novotná (KSB Benátky nad Jizerou) 38:25,440, 2. Barbara Bakošová (InlineBSS.sk) 41:15,111, 3. Nicol Hlůšková (TJ Žďár nad Sázavou) 41:47,267.

Tags: