Praha přivítá bruslařskou elitu z více než 13 zemí světa

Již po druhé v historii Praha přivítá závod jednoho z nejprestižnějších seriálu maratonů a půlmaratonů na inline bruslích German Inline Cup (GIC). Už teď jsou na nedělní 12. ročník LifeInLine Tour na Rohanském nábřeží zaregistrováni bruslaři z 13 zemí z celého světa. Podnik, který hostí tradičně v absolutní symbióze vrcholové, výkonnostní i hobby bruslaře, se jede o body do Českého poháru, a po druhé je také součástí prestižní série GIC.
Vedle špičkových jezdců z Švýcarska, Německa, Velké Británie, Norska, USA, Japonska, Slovinska a dalších zemí světa se na start German Inline Cupu na pražském Rohanském nábřeží postaví borec z Venezuely - Alexander Bastidas. Jednatřicetiletý Alexander je bývalý mistr světa z roku 2003 a vítěz letošního Frankfurtského maratonu. Další známou tváří která 18. 9. zamíří do Prahy je například průběžný vedoucí závodník GIC - Tobias Hecht a chybět samozřejmě nebudou také závodníci z české špičky.
Praha, resp. Městská část Praha 8 – Rohanské nábřeží, tedy přivítá v neděli 18. září poslední díl seriálu LifeInLine Tour 2016, který bude i finálem Českého poháru. V neděli budou připraveny závody pro rekreační, sportovní i závodní bruslaře jakéhokoli věku. Báječná trať na Rohanském nábřeží je připravena pro dětské závodníky na zkrácených okruzích, aby se děti svým rodičům ukázaly několikrát. Závody v Půlmaratonu a v závodech Hobby, nebo Open 10, jsou již připraveny na okruhu o délce zhruba 2.700m, na kterém závodníci projíždí i krátkým tunelem, anebo kolem všech moderních budov, které v posledních letech vyrostly na Rohanském nábřeží jako přehlídka moderní pražské architektury, včetně budov oceněných v odborných soutěžích.
Pro nejmenší děti je již v 9.50 hodin připraven závod (cca 100m) na bruslích a následně i na odrážedlech a každé závodící mrně do 5 let vyhrává v cíli sladkou odměnu, ti nejrychlejší i medaili. Starší děti mají na výběr ze dvou délek - 1 km a 3 km v různých věkových kategoriích. Závody dětí jsou rozděleny na soutěže pro neregistrované hobíky a své závody mají i děti, které již vlastní závodní licenci.
Pro dospělé je připravena přibližně ¾hodinová pohodová trať HOBBY 10 km bez účasti závodních, tedy v oddílech registrovaných bruslařů. Po vyhlášení dopoledních výsledků a ocenění těch, kteří budou závodit během dopoledne, si můžete změřit síly s těmi nejrychlejšími českými a zahraničními jezdci v závodě v půlmaratonu (cca 22km) anebo pozdějším OPEN 10 (cca 11 km), kde už startují všichni společně. Půlmaraton nabídne možnost změřit síly s absolutní světovou špičkou.
Ve všech závodech je povinné použití helmy, třeba takové, se kterou jezdíte na kole. Bez ní vás organizátoři na závodní trať při soutěžních jízdách nepustí. Akce získala finanční podporu Městské části Prahy 8 a Hlavního města Prahy. Hlavním mediálním partnerem akce je rádio EVROPA 2.
Program LifeInLine Tour v Praze na Rohanském nábřeží začíná v neděli dětským programem od 9:50 hodin se závody na 1 a 3 km, dále jsou na programu hobby závody na 10 km. Hlavní závod na 21 km, který se jede o body do ČP a GIC, je otevřený i pro fitness jezdce.

Podrobnosti a online přihlášky najdete na www.lifeinline.cz. Ze závodů LifeInLine Tour na Rohanském nábřeží připravuje ČT Sport zhruba 15minutový záznam.

Časový program:
Zábavné bruslení pro jednotlivce i celou rodinu!

9:45 exhibice Longboardů
9:50 100 m Mini děti
10:00 100 m ODRÁŽEDLA Mini děti
10:15 1 km HOBBY
10:25 3 km HOBBY
10:45 1 km OPEN
10:55 3 km OPEN
11:30 HOBBY Desítka
12:30-13:30 Volné bruslení pro příchozí
Vyhlášení dopoledních závodů + tombola

14:00 German Inline Cup na 21 km (muži startují s 4min. odstupem)
15:00 Flower Ceremony, Vyhlášení vítězů (the best 5+5)
15:30 OPEN Desítka - 10 km pro všechny příchozí
16:45 Vyhlášení odpoledních závodů + tombola