Z průběhu školení trenérů

O víkendu proběhla v Praze první část školení trenérů inline rychlobruslení III.třídy. Školení z pověření ČSKB vede hlavní lektor Matěj Krupka. Na organizaci akce spolupracuje s předsedou trenérsko-metodické komise ČSKB Pavlem Zajptem, který zajišťuje chod školení. Navázalo se tak na rok 2012, kdy se konalo historicky první školení trenérů s Paolem Marcellonim. Na základech, které nám předal Paolo Marcelloni, jsme nyní stavěli a doplnili je o zkušenosti z trénování i závodění Matěje Krupky.

Školení Českého svazu kolečkového bruslení se účastnilo 26 trenérů, kteří se již sami aktivně věnují trénování dětí, nebo toto vážně plánují. Věřme, že se tedy můžeme těšit na rozšiřující se členskou základnu nejen trenérů, ale posléze i závodníků. Ze strany účastníků byl znát velký zájem a bylo poznat, že se jedná o skupinku lidí, kteří mají chuť se trenérské práci opravdu naplno věnovat a dozvědět se něco nového. Doufáme, že noví trenéři tedy v budoucnu přivedou nové talenty a na závodech tak jistě vznikne prostředí, které bude všechny motivovat v jejich další práci a snaze.

Vzniká tak velmi pěkná trenérská koncepce, která bude v budoucnu dobře sloužit všem, kteří se o správné vedení tréninku a cviků pro inline rychlobruslení zajímají. Druhá část školení na účastníky čeká v prvním únorovém víkendu. Už teď se všichni moc těšíme.

Pavel Zajpt