Germany In-line Cup, Frankfurt nad Mohanem

Luigino team Frankfurt

Ve Frankfurtu nad Mohanem pokračoval 1. května 2014 svým druhým dějstvím Germany In-line Cup a Czech National Team byl opět připraven na startu poprat se o co nejlepší umístění. Tentokrát kromě soupeřů stála před závodníky maratonská trať, která patří k těm obtížnějším. Obtížnost je dána jednak převýšením (300 m), z toho vyplývajícím stoupáním a hlavně sjezdy, kdy rychlost přesahovala 60 km/h, dále časté zatáčky při průjezdu centrem Frankfurtu. Velkou neznámou bylo také počasí, do poslední chvíle nebylo jasné, jestli se pojede na suché nebo mokré trati. Před startem byly k vidění takové situace, že například závodníci z polského týmu Mapei přijeli jak v suché tak mokré variantě koleček, a měli tak jistotu, že aspoň někdo zvolí tu správnou. Další volili mix mokrých a suchých kol. Náš tým se nakonec rozhodl pro suchou variantu, i když Martin Kuchař měl ještě 5 minut před odjezdem na start zvolenou mokrou variantu, nakonec držel basu se zbytkem týmu.
Na startu bylo sucho, a tak první kilometry dávaly za pravdu těm, co nechali mokrá kola doma. Ale už na třetím kilometru se peloton bruslařů ocitl na vlhké části vozovky a situace se začala obracet. S přibývajícími kilometry bylo víc a víc mokro a bylo jasné, že pro první část závodu je mokrá varianta výhodou. Těch, co se klouzalo místo bruslení, přibývalo, a tak rychlost, jakou se jelo, spíše než fyzický výkon samotný ovlivňovala volba koleček a technika jízdy na mokru, kterou někteří bruslaři zvládají lépe než jiní.
Z Czech National Teamu se nejlépe podařilo vypořádat s nástrahami trati Ondřeji Suchému, který nakonec obsadil 11.místo. Na skvělém 15.místě dojel věkem ještě junior Michal Prokop, 23. Matěj Pravda, 27. Petr Hargaš, 30. Martin Kuchař, 46. Filip Adlt. Zmínit musíme také dalšího reprezentanta ČR Matěje Krupku, který v Germany In-line Cupu hájí barvy německého PS TAX Racing Teamu, ten obsadil 12.místo hned za Ondřejem Suchým.
Celkovým vítězem závodu se stal Gary Hekman před Eltonem de Souzou a Bartem Swingsem.
Celkové výsledky na http://www.datasport.com/live/?racenr=16455&m=rl&k=221

Martin Kuchař