Rozhovor s Kateřinou Novotnou

Vyhrála jsi suverénně Český pohár i celý seriál LifeInLine Tour. Jak jsi si užila letošní letní sezonu na inline bruslích?
Inline sezona je pro mě vždy celkem krátká, od dubna do července,v září je to už jen takové odskočení se od ledu, ale to to víc se na ni vždy po ledové těším. Tu letošní jsem si užila jako vždycky, půlmaratony mě moc baví a navíc je to pro mě nenahraditelný trénink.

Máš nějakou oblíbenou trať v LIL Tour?
Mám ráda plynulé tratě kde se nemusí moc brzdit kvůli obrátkám a s těžším profilem kde jsou kopce, Ostrava a Tábor jsou moje nejoblíbenější.

Liší se nějak atmosféra na závodech v inline a ledovém bruslení?
Na Inlinech je to pro mě atmosféra domácích závodu, kde o moc nejde, na ledě je to atmosféra mezinárodní, kde se soutěží o ty nejcennější tituly.

Kateřina Novotná

Nemrzí tě, že už na kolečkách nezávodí Martina Sáblíková a ty nemáš prakticky vážnější soupeřku?
Je to velká škoda že nejezdí, závodění s ní mě vždy vyhecuje ještě k lepším výkonům, ale chápu že ve svém letním programu, který je více zaměřený na cyklistiku, se těžko zařazují závody Lifeinlinu.

Potřetí jsi byla druhá v závodě Světového poháru (WIC) v Ostravě. Letošní vítězku celého seriálu WIC . Renátu Karabovou pravidelně porážíš, neuvažuješ o startu ve více závodech SP v příští sezoně?
Zatím žádné změny ve svém programu nechystám, nadále se budu soustředit jen na domácí závody.

Kateřina Novotná

S jakými cíli vstupuješ do další sezony short tracku?
Mým cílem je dát do každého závodu maximum a odcházet z ledu spokojená. Letos bych se chtěla vrátit na stupně vítězů na Mistrovství Evropy a Světových pohárech.

Kde všude budeš závodit?
V první části sezony v rámci světových pohárů v Kanadě a Asii a v druhé části po novém roce jsou všechny závody v Evropě. Mistrovství Evropy máme ve švédském Malmo, Mistrovství Světa v maďarském Debrecenu a Světové poháry v Soči a Drážďanech.

Máš za sebou tři zimní olympiády. Už myslíš na tu další v Soči?
Ještě se tím nestresuji, Olympiáda je otázkou sezony příští a přede mnou jsou ještě hlavní soutěže sezony této na které se nyní soustředím. Úspěch na nich je dobrým předpokladem pro úspěch v sezoně příští a tedy i na Olympiádě. Ale na světový pohár do Soči se moc těším, jsem zvědavá na atmosféru tohoto místa.

Kateřina Novotná