Halové mistrovství republiky v in-line rychlobruslení 2017

V neděli 5. 3. 2017 proběhlo v nymburském sportovním centru již 7. halové MČR v kolečkovém rychlobruslení. Organizátorem MČR byl pražský oddíl KSBM Praha, který halové závody pod názvem Czech Indoor Inline Open pořádá již devátým rokem.

Jak roste rychlobruslařská základna a stejně tak i dovednost in-line rychlobruslařů, tak roste i kvalita českých závodů. Letos k tomu jistě přispěla i přítomnost špičkových zahraničních závodníků - především z Itálie. Odtud k nám přicestovali reprezentanti v kategorii Seniorů a Juniorek A - medailisté z ME i MS 2016. Zahraniční konkurenci doplnil i nejlepší slovinský závodník Nejc Mavsar a ze Slovenska přijela se svou tréninkovou skupinou i u nás známá Renáta Karabová.
Toho využili naši nejlepší závodníci, a tak na startu nechyběl prakticky nikdo, kdo aktivně závodí na nejvyšší české úrovni.
Celkem zde bylo na 160 závodníků ze 13 českých a moravských oddílů a z 8 zahraničních. Závodilo se formou víceboje, každou věkovou kategorii (od nejmenších až po Masters) čekaly tři závodní tratě různé délky. Do programu se vešly i samostatné závody pro ty, kteří s in-line bruslením teprve začínají - i ti měli své kategorie podle věku, takže každý si tu zazávodil podle svých schopností.
Takovou zajímavostí letošního ročníku bylo, že vůbec poprvé na českých závodech se používal propracovaný výsledkový program Resultservice, který je oficiálním programem pro in-line závody v rámci evropské federace CERS. A osvědčil se velmi dobře.

A jak to vlastně dopadlo?
V hlavní kategorii seniorů zvítězil podle předpokladů italský reprezentant Nicolo Greguoldo (ASD Rotelistica Settempeda) před českým závodníkem Ondřejem Suchým a třetím Michalem Prokopem (oba Tempish Heartbeat Inline).
Ve spojené kategorii seniorek a juniorek A si vítězství odváží do Itálie medailistka z MS Laura Lorenzato před svou týmovou kolegyní Veronicou Luciani (obě Veneto Inline), na třetí příčce skončila slovenská reprezentantka Renáta Karabová (RKIC). Z našich nejlepší byla na 4. místě juniorka Julie Stodolová (KSBM Praha).

V Nymburce jsme viděli špičkové výkony, dramatické souboje ve všech kategoriích a v neposlední řadě i velmi dobrou bruslařskou techniku v podání velkého množství bruslařů ve všech kategoriích. Je vidět, že trpělivá práce v oddílech nese své ovoce.

Výsledky jsou k dispozici na stránkách závodu: http://indoorinline.cz/wp-content/uploads/2016/01/Report-for-the-press.pdf

Haloví Mistři republiky 2017 jsou tito závodníci:
Senioři:
Ondřej Suchý (Heartbeat Inline)

Seniorky a Juniorky A - titul nebyl udělen pro malý počet startujících závodnic z ČR

Junioři A (18-19 let) - Jan Hemer (KSBM Praha)
Junioři B (16-17 let) - Jan Přibík (KSBM Praha)
Juniorky B - Andrea Lokvencová (KSBM Praha)

Kadeti (14-15 let) - Tomáš Bohumský (KSBM Praha)
Kadetky - Lucie Korvasová (In-Line Veselí)
Žáci A (12-13 let) - Lukáš Přibík (KSBM Praha)
Žákyně A - Zuzana Stodolová (KSBM Praha)

Žáci B (10-11 let) - Metoděj Jílek (RTS Praha)
Žákyně B - Jesika Forstová (KSBM Praha)

Česká televize připravila sestřih ze závodů, reportáž můžete vidět v archivu ČT - http://www.ceskatelevize.cz/porady/10103510226-sport-v-regionech/2174712...

-lk-
Foto I. Hornyák