Živě z dějiště Mistrovství světa v inline rychlobruslení

V několikamilionovém tchajwanském městě Kaohsiung se chystá vše na dnešní slavnostní zahájení. Bude se konat v centru města v Cultural center od 18.00 místního času (je zde o 7 hodin víc než v ČR).
MS má velikou podporu místního zastupitelstva, na dnešní míting přišel trenéry a delegáty pozdravit starosta, na ulicích jsou k vidění bilboardy k MS, o účastníky se stará minimálně kolem 100 velmi ochotných, usměvavých dobrovolníků.
Bruslařská aréna - dokončená před šampionátem - je asi snem všech bruslařů. Zastřešená dráha s perfektním povrchem, zázemí se vším, co k našemu sportu patří (areál je určen výhradně pro bruslařské sporty), 6 videokamer bude snímat průběh závodů. To je ostatně letošní novinka, kdy rozhodčí mohou vše konzultovat s videozáznamem. My trenéři jsme to velmi přivítali.

Na MS startuje 41 zemí s více než 400 závodníky. Některé státy přijedou až na silniční část, a tak na dráze je nejpočetnější kategorií seniorská mužská se 102 závodníky. Juniorů, kde startuje náš Michal Prokop je 95, juniorek 87 a seniorek 70.
Dostat se do 30členného finále na dlouhých tratích nebude tedy vůbec jednoduché. Pro M. Prokopa je to první cíl ke zdolání. Držte tedy palce. Michalova rozjížďka se jede 15. 11. v cca 12:50 místního času, tedy v 5:50 času středoevropského. Kdo ho bude chtít vidět na lifestreamu, bude si muset přivstat. Lifestream na www.firs.rollersport.tv.

Z Kaohsiungu Lída Krupková