Výzva pro zájemce o pořádání MČR a Českého poháru v roce 2016

Předsednictvo vyzývá oddíly k podání žádostí na pořádání závodů Mistrovství České republiky (MČR) a Českého poháru (ČP) v roce 2016. Závody MČR budou vypsány dle soutěžního řádu pro dráhu, silniční okruh, závody v hale, půlmaraton a maraton. Do seriálu ČP může být zařazen kterýkoliv ze silničních typů závodů. Závod MČR může být zařazen do seriálu ČP.
V zájmu dalšího rozvoje závodů v České republice se předpokládá podpora pořadatelům ze strany ČSKB ve formě úhrady nákladů za medaile, diplomy a poháry u MČR, a u celkového pořadí Českého poháru a náklady na rozhodčí u MČR. Dále se zvažuje vypsání finančních odměn pro celková umístění Českého poháru (pouze vybrané kategorie).
Termíny, zejména u MČR, budou stanoveny s ohledem na konání ME, MS, EC a další významné evropské závody. MČR na dráze je nezbytné uspořádat v termínu před nominací na ME.
Žádost o pořádání MČR a ČP popř. dotazy zasílejte na sekretariát ČSKB v termínu do 15.11.2015. Do žádosti uvádějte pořádající oddíl, typ závodu, předpokládaný (alternativní) termín, kontaktní osobu, popř. další důležité informace.
ČSKB si vyhrazuje právo na uzavření smlouvy s pořadatelem závodu a na vhodnou prezentaci případných partnerů svazu v jednotlivých závodech. Určení pravidel vyhodnocení Českého poháru bude provedeno při vyhodnocení žádostí o pořádání závodů.