World Inline Cup

První závod WIC odstartoval svou sérii závodů ve francouzském Rennes 31.5.2015 a Czech National Team byl opět při tom. Tentokrát jsme závodili ve složení Ondřej Suchý, Matěj Pravda, Michal Prokop, Filip Adlt a Jaroslav Klícha. Chyběl jen Šimon Pravda z důvodů studijních povinností.
Do Rennes je to z Prahy 1400km a tak odjezd byl ve 4hod ráno. Po 13hod jízdy jsme dorazili do hotelu a šli odpočívat. V sobotu před závodem jsme v Rennes využili pro rozbruslení místní rychlobruslařskou dráhu s Vesmaco povrchem a vyzvedli startovní čísla. V neděli byl start závodu v 15:30 a tak jsme využili možnost zůstat na hotelu až do 13 hodiny a odpočívali, zatímco Rennes od rána skrápěl déšť.
Trať závodu tvořil městský okruh o délce 2750 m, který se jel 15krát. Za sucha je trať poměrně bezpečná, ale za mokra se její bezpečnost radikálně mění. Spousta přechodů pro chodce, dlážděné úseky a prudké zatáčky vyžadují od závodníků maximální soustředění i um se s těmito nástrahami vypořádat. V poledne déšť ustal a trať před startem závodu stačila vyschnout.
Po přesunu do místa závodu a krátkém rozbruslení se už kluci řadili na startu společně s největšími hvězdami jako jsou např. Bart Swings, Ewen Fernandez, Nolan Bediaf, Peter Michael a mnoho dalších. V 15:30 závod odstartoval a trať obsypaná diváky vytvářela hezkou kulisu. Celý závod byl snímán televizí a přenášen na velkoplošnou obrazovku v prostoru startu a cíle a tak diváci měli dokonalý přehled o dění na trati.
Zhruba do 4. okruhu se v první skupině držela i naše pětice závodníků, z nichž po sérii nástupů zůstala vepředu postupně trojice Ondřej Suchý, Matěj Pravda a Michal Prokop. Po 45 minutách přišlo to,čeho se někteří obávali - začalo opět pršet. Závod se radikálně změnil a první skupina se rozdrobila na spoustu malých skupinek. Při nájezdu do posledního kola Matěj Pravda brzdil malou skupinku závodníků z níž vyrazil Ondra k ataku o co nejlepší umístění a dorazil nakonec před touto skupinkou sám na celkově 16.místě. Matěj Pravda pak 21., Michal Prokop 24., Jaroslav Klícha 29. a Filip Adlt 31.

Pro hodnocení do světového poháru (WIC) pak výsledky kluků vypadají ještě lichotivěji:
Ondřej Suchý 7.
Matěj Pravda 8.
Michal Prokop 9.
Jaroslav Klícha 10.
Filip Adlt 11.
První čtyři dosáhli dokonce na prize money a do dalšího závodu, který se uskuteční opět ve Francii v Dijonu 14.6.2015, má náš tým opět možnost své pozice ve WIC potvrdit a pokusit se je posunout opět o něco výš. Vítězem závodu se stal Bart Swings,druhý byl Ewen Fernandez,třetí Ferrie Martin.

Martin Kuchař

Přílohy: