EVA NOVÁKOVÁ získala bronz na mistrovství Evropy Masters 2015 v italském Salernu v kategorii O30

Vynikajícího úspěchu dosáhla Eva Nováková a navázala tak na loňský rok, kdy získala stříbrnou medaili. Nyní zbývá do sbírky doplnit zlatou medaili, ke které jí všichni držíme palce v dalších letech. Gratulujeme a děkujeme za perfektní reprezentaci.

Další výsledky České výpravy:
Hanka Duspivová - O30 - 6.místo (fotofinish) - Hanka dala telemark, který však o 5. místo nikdo moc nezkoumal. Myslíme si, že skončila ještě o stupínek výše. I tak vynikající výsledek na mistrovství Evropy. Hanka dosáhla opět velkého zlepšení. Z bruslařky na legendární Ladronce to dotáhla za 3 roky na 6.místo v Evropě! To je vynikající. Na Ladronce se hold rodí velcí závodníci. Letos do dalekého Salerna nezamířil žádný slabý soupeř. Kvalita byla vysoká.
Daniela Veverová - 040 - 14.místo. Na první velkou zkušenost s tak velkým závodem je to slušný výsledek a několik závodnic zůstalo za Danielou. Závod si užila a dokončila se ctí.
Jaroslav Zíka - 050 - 19.místo. Po loňském bronzu letos trochu zklamání. Ale nikoli Jardovou vinou. Kolo před koncem ho potkal hromadný pád, který nezavinil. Dokázal skupinu dojet, ale lepší pozici už nezískal. Zajel vynikající čas na kategorii O50 1hodina 7 minut! Jarda jede letos ještě mistrovství světa v Dijonu a tak si tam jistě spraví chuť. Bude i tam kandidátem na medaili. Držme mu palce!
Organizátoři zde bohužel trochu podcenili situaci. Sjela se jim celá skupina 030,040,050 protože startovali jen pár vteřin za sebou. A i když to pravidla nedovolovala a rozhodčí na motorkách se snažili, tak jel celý mix balík. Ani rozhodčí na motorce se tam nevešel. Skoro 100 závodníků tak letělo Salernem ve 4 balících vedle sebe a nikdo nevěděl kde má svého soupeře, i když byla barevná čísla podle kategorií. Organizátoři však předvedli precizní organizaci kolem celé akce, krásné slavností zahájení a přivítání účastníků. Jen ten závod se trochu vymknul kontrole a děli se pak nebezpečné situace, na které prodělal Jarda a Pavel.
David Novák - 030 - 10.místo. Je to velmi kvalitní výsledek. David dojel v hlavním poli. Italové měli však celý závod pevně v rukách a nedopustili režii někomu jinému. I když závěr se Italům vymkl kontrole a přeci jen o pár vteřin ujel vítězný Španěl. Stříbro a bronz už pak Italové uhájili. David jel velký spurt všech skupin O30,040,050. Předvedl pěkný závod s jedním pokusem o únik, na který však okamžitě reagovala "celá" Itálie a i když se Pavel snažil brzdit nesetkalo se to s efektem. Závod byl rychlí, těžký a pěkně tvrdý. David si s tím však poradil!
Pavel Zajpt - 030 - 16. místo - Mě se závod dařil do konce 7 kola z 10. Držel jsem první skupinu. V nepřehledné situaci se mi podařilo 3 krát dostat dopředu, jednou i na čelo závodu na rozjetí falešného úniku a rozpumpování pole, aby se oddělili skupiny O30,040,050. To se však nepodařilo. Tak sem se většinou pohyboval uprostřed stohlavého pole. Kde mi na konci 7 kola vystavil STOP mnou nezaviněný hromadný pád osmi závodníků. Otřesen pádem a s krvácejícím zraněním sem už závod nedokázal bohužel dokončit a skončil na ošetření. Jsem nyní už v pořádku. Pádů bylo celkem dost i těch kteří jeho vinou nedokončili. Stejné osud potkal mého polského kamaráda Miroslava Pawelce v O30 o kolo později. Je to sport a ten takový je!

A tak se vraťme na začátek a radujme se a blahopřejme EVĚ k jejímu velkému úspěchu!
EVO BLAHOPŘEJEME A DĚKUJEME!!!
Pavel Zajpt