Plnění nominačních kritérií na závody Cadet Challenge, ME a MS

V tabulce níže najdete průběžné bodové hodnocení všech závodníků dané kategorie, kteří se zúčastnili minimálně jednoho ze závodů Evropského poháru (EC). EC je v nominačních kritériích pro rok 2015 uveden jako rozhodující.

V letošním roce se poprvé uplatňuje při hodnocení procentuální bodování, které - jak se ukázalo - má velký význam. V letošním roce totiž významně stoupla účast na hlavních závodech sezóny, takže bodové hodnocení je díky procentuálnímu systému spravedlivé.

Je potřeba vzít v úvahu, že ve starších kategoriích od Juniorů po Seniory je letos situace ještě poněkud "zkreslena" vysokou účastí závodníků z Jižní Ameriky, především pak národního výběru nejlepších světových bruslařů z Kolumbie. Ti nasadili laťku na třech závodech EC velmi vysoko, zejména ve sprintech, kde se umisťovali na prvních deseti místech v pořadí.
Je však vidět, že i v této konkurenci jsou čeští závodníci schopni vyjet si body do hodnocení, byť kritéria nejsou úplně jednoduchá.

Další závody, které závodníky čekají a které mohou ovlivnit možnou účast na ME a MS, jsou závody v rakouském Wörglu (5.-7.6.) a německé Geře (19.-21.6.).

Ludmila Krupková, reprezentační trenérka

Přílohy: