World Inline Cup Ostrava

OSTRAVA – Ostrava se stane v sobotu 16. června hlavním městem světového inline bruslení.
Na porubské Hlavní třídě se již počtvrté představí závod série World Inline Cup (WIC) a protože závod má statut open, s absolutní světovou elitou si může změřit síly každý, kdo se na to cítí. Přihlášeni jsou zatím jezdci z Nového Zélandu, Venezuely, Brazílie, Španělska, Itálie, Německa, Lotyšska, Estonska, Maďarska, Polska, Ruska, Slovenska a České republiky. Program myslí i na děti a hobby jezdce, pro které je připraven kompletní program seriálu Kooperativa Inline pro život - LifeInLine Tour.

Ostravský World Inline Cup, který se koná díky finanční podpoře statutárního města Ostrava, technicko-organizační pomoci městského obvodu Ostrava Poruba a také díky spolupráci s hotelem Park Inn by Radisson Hotel Ostrava, je čtvrtým dílem Světového poháru, elita se do severomoravské metropole přesune z francouzského Dijonu.

Historicky poprvé vstoupí do série WIC oficiální Czech National Team ve složení Kateřina Novotná, Kamila Nováková, Ondřej Suchý, Matěj Krupka, Filip Adlt, Richard Kudělásek a Matěj Pravda.

V závodě žen na 33 km bude diváckým magnetem souboj olympioničky a exmistryně Evropy v short tracku Kateřiny Novotné s vedoucí ženou seriálu WIC Janou Gegner z Německa v barvách EOSKATES IDEEprint teamu. Jana Gegner letos byla třetí na Berlínském maratonu a je vynikající i na krátkých tratích a ve sprintu; celkem nasbírala 22 domácích titulů v Německu, má sedm zlatých medailí z mistrovství Evropy a dvě bronzové z mistrovství světa. Vyhrála úvodní závod WIC v Rennes, v Dijonu byla druhá. Do pořadí na čele ženského pelotonu budou chtít promluvit i Lotyška Laima Kaufina
a Slovenka Renáta Karabová (5. v pořadí WIC).

V závodě mužů bude hlavní pozornost vedle českých reprezentantů upřena na tým EOSKATES IDEEprint, v jehož barvách pojedou Italové Fabio Francolini (6. v celkové klasifikaci WIC), Elio Cuncu (9.), Giacomo Cuncu (12.) a Němec Victor Wilking. Absolutní kvalitu představují i Brazilec Edson Almeida (20.) a Španěl Daniel Ruiz (24.) v barvách celku Probiótica SuperAção Mix. Tradičně vynikající jihoamerickou bruslařskou školu budou v dresech celku Uus Maa Team reprezentovat Venezuelané Alexander Josef Bastidas, Alfredo Leon Moreno, Sebastian Peredes Tigero a Julio Cesar Mirena Ortiz, které doplňuje Estonec Kaur Maressaar. Přihlášeni jsou i jezdci s individuální licencí, jako např. Kierryn Hughes z Nového Zélandu nebo Lotyši Lauris Bitenieks a Dzintars Sarmulis.

Závody WIC se pojedou v rámci bruslařského seriálu pro veřejnost Kooperativa Inline pro život - LifeInLine Tour, šanci závodit na stejné trati jako světová elita mají v Ostravě - Porubě na Hlavní třídě tedy všichni příchozí bez rozdílu věku a výkonnosti. Okruh na Hlavní třídě měří 3100 m. Pro ty, kdo si na závodění ještě netroufají, je připraveno na páteční večer volné bruslení na uzavřené trati Světového poháru – loni tuto šanci využila tisícovka bruslařů. V sobotu bude k dispozici bezpečná zóna Kooperativa depo a připraveny budou mobilní sprchy. I jezdci registrovaní k volnému bruslení mají možnost získat dárek a být zařazeni do losování o brusle K2 v hodnotě 5000 Kč a další ceny.

Ostravský závod se pojede o body do Světového poháru v kategorii Class 1, ale bodovat se bude
i do klasifikace Českého poháru a seriálového pořadí Inlajn pro život - LifeInLine Tour. Zachován zůstane kompletní program Tour, nebudou tedy chybět ani dětské závody na 1, 3 nebo 5 km v pěti věkových kategoriích, štafetové závody a populární Fitness Desítka pro veřejnost. Informace a online přihlášky na www.lifeinline.cz.

Tags: